A mituit un polițist român cu 68 de lei ca să transporte testosteron, dar s-a ales cu o amendă de peste 100 de mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Republica Moldova în vârstă de 37 de ani s-a ales cu dosar penal după ce un poliţist de frontieră din Vama Albiţa a anunţat că l-a mituit cu suma de 68 de lei.

Potrivit anchetatorilor, Ghenadie V. (37 ani), din Republica Moldova, s-a prezentat ieri, la prânz, în Vama Albiţa, intenţionând să ajungă în Italia. La controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră vasluieni au constatat că autoturismul nu îndeplineşte condiţiile tehnice prevăzute în OUG 195/2002 pentru a i se putea permite intrarea în ţară, motiv pentru care bărbatului i s-a refuzat trecerea. Insistent, acesta a pus suma de 68 de lei în paşaport, sperând astfel că îl va îndupleca pe poliţist.

„Poliţistul de frontieră a refuzat banii şi i-a adus la cunoştinţă că fapta sa reprezintă infracţiunea de dare de mită şi se pedepseşte de lege, dar acesta a insistat să i se permită intrarea în ţară. Totodată, poliţistul a raportat evenimentul şefilor ierarhici şi, concomitent, s-a solicitat vameşilor efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului", a spus Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

În urma controlului efectuat de vameşi au fost descoperite ascunse în bagajele personale 10 fiole ce conţin testosteron. Anabolizantele au fost confiscate, iar moldoveanul a fost amendat cu suma de 108.360de lei (30.000 de RONI). De asemenea, acestuia i-afost întocmit dosar penal pentru dare de mită.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite