Se caută un miliard de lei pentru izolarea termică a blocurilor din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Municipalitea doreşte să izoleze termic toate blocurile din oraşul Chişinău
Municipalitea doreşte să izoleze termic toate blocurile din oraşul Chişinău

Municipalitea doreşte să izoleze termic toate blocurile din oraşul Chişinău. E vorba de izolarea termică a faţadelor, schimbarea geamurilor, reparaţia acoperişurilor şi uşilor.

Conform unor calcule estimative, pentru aceasta ar fi nevoie de circa un miliard de euro. „Administraţia publică locală nu poate să-şi permită aşa cheltuieli. Trebuie de căutat finanţări din proiecte", a spus Dorin Chirtoacă. De asemenea, se mai studiază posibilitatea ca să contribuie financiar şi locatarii.

La Primărie se discută despre un proiect de reabilitare termică deja de mai bine de un an. Câteva blocuri au fost deja izolate în cadrul unui proiect public-privat. Viceprimarul Vlad Coteţ susţine că printre primele ar trebui să fie izolate termic casele mai vechi, construite din beton. Potrivit edilului Capitalei, reabilitarea termică este o soluţie de economisire a energiei termice.După cum a informat Mihai Arusoi, director comercial al SA „Termocom", în blocurile izolate termic se foloseşte cu aproape 60 la sută mai puţin agent termic decât în cele neizolate. Locatarii acestor case au achitat pentru căldură de două ori mai puţin decât cei care locuiesc în blocuri neizolate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite