Un medic din Străşeni a fost trimis după gratii pentru moartea unui pacient

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul a fost condamnat la doi ani de închisoare
Medicul a fost condamnat la doi ani de închisoare

Şeful secţiei chirurgie a Spitalului raional Străşeni a fost condamnat pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale ce au dus la decesul unui pacient.

Procurorii din Străşeni au demonstrat în instanţa de judecată că, la 15 ianuarie 2011, un pacient cu traumă cranio - cerebrală s-a adresat şefului secţiei chirurgie pentru examinare. Fără a efectua o examinare medicală minuţioasă a bolnavului, medicul l-a trimis acasă să-şi continue tratamentul în condiţii de ambulatoriu.

Bărbatul în vârstă de 56 de ani a decedat a doua zi la domiciliu cu diagnoza: hematom subdural. Procurorii menţionează că, decesul putea fi evitat dacă medicul ar fi stabilit la timp diagnosticul şi ar fi efectuat intervenţia chirurgicală necesară.

Potrivit unui comunicat de presă, pentru acţiunile sale, medicul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de trei ani. Prin aceeaşi sentinţă, inculpatul de 63 ani a mai fost privat de dreptul de a exercita profesia de medic pe o perioadă de 3 ani. În același comunicat, Procuratura consideră că pedeapsa este prea blândă şi anunţă că o va contesta.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite