Au venit la graniţă îmbrăcaţi cu pachete ţigări FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul şi-a lipit ţigările de corp Foto: ITPF Iaşi
Bărbatul şi-a lipit ţigările de corp Foto: ITPF Iaşi

Doi bărbaţi şi o femeie din Republica Moldova au fost amendaţi de poliţiştii de frontieră ieşeni după ce au încercat să intre în ţară cu ţigări de contrabandă lipite de corp. Alte patru persoane s-au ales cu dosare penale.

Trei basarabeni au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră ieşeni în timp ce încercau să introducă în ţară ţigări de contrabandă. Pentru a trece de controlul de la Punctul de Trecere al Frontierei Sculeni cei trei şi-au lipit pachetele de corp.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, pe 12 august, Oleg P. (23 de ani) şi Sergiu T. (27 de ani) au încercat să intre în ţară cu un Opel Vectra. În urma controlului oamenii legii au descoperit că bărbaţii aveau lipite de corp 1.500 de ţigarete. „Autoritatea vamală a luat măsura reţinerii ţigaretelor în vederea confiscării şi i-a sancţionat pe bărbaţi cu amenda contravenţională în valoare de 10.000 lei.  Poliţiştii de frontieră au luat măsurile legale ce se impun pentru anularea permiselor  de mic trafic emise pe numele bărbaţilor", a precizat inspector principal Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPTF Iaşi.

Ţigările de contrabandă au fost confiscate

Click pe colaj pentru mai multe imagini

Câteva ore mai târziu, poliţiştii au descoperizt că Natalia P. (32 de ani) a folosit aceeaşi metodă  pentru a introduce în ţară 360 de ţigarete de contrabandă. Femeia a fost amendată cu 500 de lei.

Patru contrabandişti de ţigări din Republica Moldova au oferit 50.000 de euro unui poliţist de frontieră

Opt persoane cercetate şi 3.144 de pachete cu ţigări confiscate de poliţiştii de frontieră ieşeni FOTO

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni au depistat doi bărbaţi din localitatea Grozeşti care au încercat să transporte 77.220 ţigarete de contrabandă.  „Adrian V. si Valentin P., în vârstă de 27 respectiv 26 ani, au declarat că în urma unei înţelegeri anterioare cu un cetăţean din Republica Moldova au transportat ţigaretele peste râul Prut cu frânghii care au fost aruncate cu ajutorul unor lansete. Poliţiştii de frontieră au întocmit celor doi bărbaţi lucrări penale pentru contrabandă", a precizat inspectorul principal Denis Lazăr.Ţigările au fost confiscate.

Pe 12 august, Constantin O. (34 de ani) din Golăeşti a fost depistat în timp ce transporta cu căruţa 11.700 de ţigarete din Republica Moldova. Atât bărbatul, cât şi basarabeanul de la care a primit marfa s-au ales cu dosare penale.

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite