Încă 51 afaceri lansate de către lucrătorii migranţi vor beneficia de finanţare nerambursabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrătorii migranţi vor beneficia de finanţare nerambursabilă
Lucrătorii migranţi vor beneficia de finanţare nerambursabilă

În cadrul şedinţei comitetului de supraveghere al Programului-pilot de atragere a remitenţelor în economie „PARE 1+1" a fost aprobat un nou grant în valoare de 9,4 milioane de lei pentru implementarea a 51 proiecte, care vor genera atragerea unor investiţii în valoare cumulativă de 40,7 de milioane de lei.

În cadrul şedinţei comitetului de supraveghere al Programului-pilot de atragere a remitenţelor în economie „PARE 1+1" a fost aprobat un nou grant în valoare de 9,4 milioane de lei pentru implementarea a 51 proiecte, care vor genera atragerea unor investiţii în valoare cumulativă de 40,7 de milioane de lei. Astfel, fiecare leu acordat din cadrul programului pentru implementarea acestor proiecte vor atrage patru lei investiţii în economia naţională. În cadrul proiectului au participat lucrători migranţi şi rudele de gradul I al acestora de pe întreg teritoriul republicii, domeniile de activitate fiind printre cele mai diverse. Printre domeniile de activitatea pot fi enumerate: producerea articolelor de lînă şi tricotaj, coaserea hainelor, fabricarea produselor de morărit şi patiserie, prelucrarea lemnului, producerea mobilierului, case de deservire socială etc. Mai mult, aceștia vor primi bani pentru procurarea utilajului destinat producerii brichetelor.

Banii preconizațisă fie investiți provin din munca desfăşurată de către migranţi din 29 de state. Viceprim-ministrul, ministru al Economiei a solicitat membrilor Comitetului Consultativ al Programului să identifice regiunile care s-au implicat mai puţin pînă acum în acest proiect, inclusiv implicarea pe viitor în proiect şi a regiunilor mai puţin dezvoltate ale ţării. „Nu ne putem permite luxul de a finanţa unele şi aceleaşi raioane. Acest proiect este un instrument pe care îl utilizează statul pentru dezvoltarea ţării. Iată de ce este important să creăm nişte centre de dezvoltare, acolo unde acestea încă lipsesc. E datoria noastră morală de a-i ajuta, de a-i ghida, de a-i stimula să lanseze afaceri proprii prin participarea la proiect" a conchis viceprim-ministru.

Programul PARE 1+1 are drept scop mobilizarea resurselor umane şi financiare ale lucrătorilor emigranţi moldoveni în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova prin stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii de către lucrătorii migranţi şi beneficiarii de remitenţe. Programul va activa în baza regulii „1+1", astfel fiecare leu investit din remitențe va fi suplinit cu un leu în forma de grant din cadrul Programului-pilot

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite