Un judecător s-a ales cu dosar penal. Află din ce cauză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul nu şi-a recunscut vina în comiterea infracţiunilor
Judecătorul nu şi-a recunscut vina în comiterea infracţiunilor

Ofiţerii de urărire penală ai CCCEC au finisat urmărirea penală în privinţa unui judecător din cadrul Judecătoriei raionului Rîşcani şi au prezentat materialele cauzei penale Procuraturii Anticorupţie cu propunerea de punere sub învinuire şi expedierea dosarulu în judecată.

În cadrul urmăririi penale s-a constatat că, în anul 2009, cetăţeanul Ucrainei S. Traciuc, care vroia să intre în posesia firmei „Moldasig", a depus în Judecătoria raionului Rîşcani, o cerere de chemare în judecată în privinţa a două persoane decedate şi a  „Moldasig", în calitate de garant, prin care s-a solicitat încasarea de la ultima a datoriei de 10 milioane şi transmiterea în proprietatea lui S. Traciuc a capitalului social al companiei „Moldasig".

La cererea dată, intenţionat au fost anexate documente oficiale false. Judecătorul care examinat cazul însă a permis transmiterea în proprietatea lui S. Traciuk a 100% din capitalul social al SRL „Moldasig", precum şi al întregului patrimoniu al acesteia, fără citarea legală a părţilor în process.

Pe numele lui S. Traciuk a fost emis un mandat de arestare şi el a fost anunţat în căutare internaţională. Judecătorul care a emis hotărârea a fost recunoscut bănuit de exces de putere, pronunţarea unei hotărîri contrare legii şi de complicitate la tentativă la excrocherie în proporţii deosebit de mari. Judecătorul nu şi-a recunscut vina în comiterea infracţiunilor, refuzând să depună declaraţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite