Presa internațională: „Alegerea președintelui Republicii Moldova a fost posibilă datorită votului a trei dezertori comuniști“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai importante publicații din lume au consemnat alegerea judecătorului Nicolae Timofti în funcția de președinte al țării noastre, punând accent atât pe încheierea crizei politice din ultimii trei ani, cât și pe boicotul opoziției comuniste.

Presa internațională a publicat ieri materiale ample despre alegerea judecătorului Nicolae Timofti în funcția de președinte al Republicii Moldova, punând accent în special pe procesul electoral greoi din ultimii trei ani.

„Nicolae Timofti ales în cele din urmă Președintele Moldovei", a titrat BBC, precizând faptul că judecătorul independent a întrunit 62 de voturi din cele 101 posibile, cu unul mai mult decât minimul necesar. Totodată, britanicii mai notează faptul că opoziția comunistă a boicotat și de această dată procesul de votare.

image
image
image

CLICK PENTRU GALERIE FOTO!

Francezii de la Le Figaro au remarcat faptul că alegerea lui Timofti a fost posibilă datorită votului a trei dezertori comuniști. Cotidianul din Hexagon mai relevă faptul că prin alegerea lui Nicolae Timofti a fost pus capăt crizei politice de trei ani care a urmat cursei electorale din aprilie 2009, când comuniștii câștigaseră puterea legislativă în circumstanțe controversate.

Russia Today a consemnat evenimentul de ieri prin alegerea în funcția de președinte a unui judecător de orientare europeană, după ce trei ani la rând Alianța pentru Integrare Europeană a eșuat în acumularea unui număr suficient de voturi pentru desemnarea unui șef de stat.

GALERIE FOTO, VIDEO Moldovenii se bucură de alegerea preşedintelui

Republica Moldova are preşedinte. 62 de deputaţi au votat pentru ca Nicolae Timofti să fie preşedinte GALERIE FOTO

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite