Șoltoianu - Stratulat, REGLARE DE CONTURI – Versiunea principală a anchetatorilor în dosarul asasinatului de luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadavrul lui Ion Stratulat a fost scos pe poarta din spate a localului unde s-a produs crima  FOTO DE EDUARD BÂZGU
Cadavrul lui Ion Stratulat a fost scos pe poarta din spate a localului unde s-a produs crima FOTO DE EDUARD BÂZGU

Motivul de bază al omorului de luni din centrul Capitalei este o reglare de conturi pentru împărțirea sferelor de influență economice între campionul Ion Șoltoianu și victima sa, fostul polițist Ion Stratulat.

Anunțul a fost făcut de către ministrul de Interne, Alexei Roibu, audiat astăzi în Comisia Securitate din Parlament. „Aceasta este versiunea principală, însă ancheta urmează să stabilească motivele cu exactitate", a spus oficialul. Potrivit unor surse, cei doi aveau acțiuni la centrul comercial Elat din Chișinău.

Aceeași cauză a fost invocată și în cazul asasinării omului de afaceri Igor Basarab, în ianuarie 2010. În acest dosar, suspectul l-ar fi împușcat pe directorul „Basarab-Vin" pentru o datorie mare.

Și în cazul omorului lui Igor Țurcan, fost polițist, businessman și șef al Federației de Tenis, ucis într-o explozie cu mașină-capcană, versiunea de bază este legată de activitatea economică în mai multe domenii a victimei și restituirea unor împrumuturi bănești.

Citește și:

CRIMINAL Reglare de conturi în stil mafiot între asasini. Surse: „Dacă vrei să comanzi un asasinat, caută-l pe Vanea Stratulat"

ACASĂ LA ION ȘOLTOIANU A tras în oameni şi a înălţat răstigniri în satul natal

EXCLUSIV „Ministerul moldovean al Crimei Organizate" sau ce a precedat asasinarea afaceristului Igor Ţurcan, spulberat de explozia unei maşini-capcană în Chişinău

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite