248 de licee, școli și grădinițe din Republica Moldova au fost închise din cauza condițiilor de vreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În raioanele Râșcani, Ocnița, Glodeni și Dondușeni nu mai funcționează nicio instituție de învățământ în acest moment. Directorii centrelor vizate urmează să hotărască zilele când lecțiile restante vor fi recuperate.

Toate cele 248 de instituții de învățământ au fost închise temporar din cauza condițiilor meteo nefavorabile. În acest moment nu mai funcționează nicio școală din raioanele Râșcani, Ocnița, Glodeni și Dondușeni.

Iată care sunt celelalte instituții de învățământ cu activitatea temporar oprită, în țară: gimnaziul Bulboaca din raionul Briceni, gimnaziile Cuconești și Viișoara din raionul Edineț, gimnaziul Sinești din Ungheni, liceul Răspopeni din raionul Șoldănești, gimnaziul Cârnești din Nisporeni, gimnaziul Sărățica Nouă din Leova, grădinițele din satele Drochia, Maramonovca, Ochiul Alb, Pervomaiscoe, Fântânița, Antoneuca, Boroncea, Miciurin și Nicoreni nr. 1 din raionul Drochia, grădinițele Chircăieștii Noi și Taraclia din Căușeni, grădinițele Leușeni, Fârlădeni, Nemțeni și Sărata Galbenă din Hâncești, grădinița Temeleuți din Călărași și grădinița nr. 2 din Cirgâleni, raionul Ialoveni.

În alte 14 licee orele de curs au fost restrânse la 30-35 de minute, după cum urmează:

Liceul Șuri din raionul Drochia, liceele „Mihail Sadoveanu", Cioara și gimnaziul Voinescu din raionul Hâncești, școlile din Antonești, Țiganca, Coștangalia și Tartaul din raionul Cantemir, liceele „Mihai Eminescu", „Ion Creangă" și școala primară „Alexei Mateevici" din Cahul și liceele teoretice „Dimitrie Cantemir", „Petru Movilă" și „Grigore Vieru" din Chișinău.

În perioada următoare, directorii instituțiilor de învățământ cu activitatea suspendată din cauza temperaturilor extreme de iarnă și a drumurilor impracticabile vor hotărî când vor fi recuperate lecțiile pierdute.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite