Pentru distracția copiilor vor plăti patronii cluburilor de noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patronii riscă amenzi între 8.000 și 12.000 de lei
Patronii riscă amenzi între 8.000 și 12.000 de lei

Patronii barurilor şi cluburilor de noapte, dar și cei ai sălilor de internet ar putea plăti amenzi de până la 12.000 de lei dacă vor permite accesul minorilor pe timp de noapte.

Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi în cadrul ședinței de Guvern. Astfel sefii barurilor, a cluburilor, dar și cei ai sălilor de internet care vor permite accesul minorilor între orele 22:00 și 7:00 dimineața, riscă amenzi între 8.000 și 12.000 de lei.

„În cadrul activităților elaborate de colaboratorii organelor de poliție s-a constatat că localurile sunt deseori frecventate în orele nocturne de minori neînsoțiți de părinți sau de reprezentanți legali. Astfe, minorii sunt expuși riscului de victimizare prin intermediul rețelei globale accesând site-uri ce prezintă risc pentru dezvoltarea lor psiohemoțională. Totodată, aceștia sunt expuși riscului sporit de a deveni victime ale diferitor infracțiuni", se menționează în proiectul de lege.

Norma legală permite minorilor să intre în locurile de agrement pe timp de noapte în condițiile când aceștia sunt însoțiți de un părinte sau tutelă. Proiectul de lege a fost propus de deputatul Iurie Bolbocean și urmează să ajungă în Parlament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite