Un designer moldovean îmbracă mirese în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violetta Vieux împreună cu modelele care poartă rochiile de mireasă a designerului din Moldova
Violetta Vieux împreună cu modelele care poartă rochiile de mireasă a designerului din Moldova

Violetta Vieux (35 de ani) din Chișinău are un brand propriu și se poate lăuda cu zeci de rochii de seară și de nuntă create, pe care le-a demonstrat la prestigioase prezentări de modă de peste Ocean.

Şi-a făcut studiile la Chişinău, Bucureşti şi Paris, s-a căsătorit cu un francez şi l-a urmat peste Ocean, atunci când acesta a obţinut un job în SUA. De patru ani stă în San Francisco şi a reuşit deja să-i cucerească pe americani cu rochii de mireasă selecte. „În timp ce lucram ca profesoară de engleză în Moldova, împleteam pulovere la comandă. Îmi plăcea să tricotez, să croşetez şi să brodez. Câştigam mai mult din acest hobby decât la locul de muncă, în anii '90 salariile erau destul de mici. Aşa că am hotărât să-mi transform pasiunea în meserie", povesteşte creatoarea. În 1999, tânăra a urmat la Bucureşti un curs de schiţe şi ilustrare de modă, iar mai apoi a învăţat design vestimentar, croit şi cusut la Paris.

3.000 DE EURO, CEA MAI SCUMPĂ ROCHIE
Pentru că are o soră geamănă, pasionată şi ea de design vestimentar, în 2002 Violetta şi Viorikka şi-au creat propriul lor brand - VioGemini. „Este vorba de o linie vestimentară pentru femeile sofisticate, elegante şi sigure pe ele", susţine artista şi ne asigură că toate piesele sunt unice. „Mă inspir din fiecare ţară în care am trăit. Îmi place sa combin stofe organice cu cele non-organice. Mă refer la o combinaţie între pene, blănuri, lâna îmbinate cu elemente metalice şi din plastic, mărgele şi cristale", explică designerul.

Rochiile semnate de Violetta Vieux pot fi cumpărate şi pe internet. Cea mai scumpă costă 3.000 de euro şi este o croşetată cu fir de mătase, brodată cu blană şi bătută cu paiete de plastic, metalice şi cristale Swarovski. Printre vedetele care-i poartă creaţiile este şi interpreta Fely Tchaco, originară din Cote d'Ivoire. Nu se opreşte însă aici şi vrea să facă ţinute şi pentru viitorele mămici. „Deocamdată, am decis să rămânem în SUA, iar eu încerc să dezvolt notorietatea brandului. La moment, lucrăm la un nou software pentru site-ul meu care le va oferi mireselor posibilitatea să-şi creeze singure ţinuta. Sper că pe viitor voi avea copii şi o linie proprie pentru viitoarele mămici", ne împărtăşeşte creatoarea planurile sale.

Designerul preferă contrastul dintre alb și negru

Creație în alb și negru
La începutul acestui an, împreună cu alţi cinci creatori de modă, Violetta Vieux a participat la Snow Fashion Show din San Francisco, organizat de designerul Joseph Domingo. „Tema prezentarii de modă a fost iarna. Nu doar colecţiile erau de culoarea albă, dar şi spectatorii s-au îmbrăcat aşa. Manechinele mele aveau un machiaj ce imita fulgi de zăpadă şi gheaţă. Îmi plac toate culorile, dar combinaţia preferată este alb-negru, deoarece ador contrastul", mărturiseşte designerul moldovean.

image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite