6.000 de cărți românești sunt blocate în vama Sculeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cărțile urmau să ajungă în instituțiile de învățământ din Moldova
Cărțile urmau să ajungă în instituțiile de învățământ din Moldova

Potrivit membrilor Asociației Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG) din Iași este vorba de cărți de biologie, drept, istorie, literatură română și universală.

Cele 6.000 de cărți urmau să ajungă în instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Deocamdată acestea sunt locate în vama Sculeni. „Stăm în vamă de la ora 10.00. Am prezentat toate actele, însă șeful postului vamal nu ne lasă să trecem. A plecat din vamă. Așteptăm să vină, să ne dea explicații pentru că până acum am prezentat toate documentele pe care le-au cerut. Nu este pima dată când aducem cărți în Moldova", susține Igor Drangoi, vicepreședintele ATRAG.

Reprezentanții vămii Sculeni spun că încearcă să-i ajute pe tineri să treacă Prutul. „Nu au documentele necesare. Au un act în care se menționează că este vorba de o donație, însă nu este indicat faptul că cele 6.000 de cărți trebuie să ajungă în Moldova. Încercăm să-i ajutăm să obțină documentele necesare“, precizează Nicolai Gorincioi, șeful de post de la vama Sculeni.

Cărțile urmau să ajungă la Universitatea „Alecu Russo" din Bălți, dar și în alte trei localități din regiune.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite