Ziua de 28 iunie,comemorată de liberali și sărbătorită de comunişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă astăzi majoritatea parlamentară, la propunerea fracţiunii Partidului Liberal, a păstrat un moment de reculegere, comemorând astfel evenimentele din 28 iunie 1940, fracţiunea Partidului Comuniştilor a felicitat poporul cu această ocazie.

Preşedintele fracţiunii liberale, Ion Hadârcă, a declarat că această zi este una neagră în istoria neamului. „În urma pactului criminal dintre Stalin şi Hitler, care au împărţit acest teritoriu, mii de oameni au fost deportaţi, au fost ucişi şi umiliţi", a spus parlamentarul. Deputatul comunist Oleg Garizan i-a felicitat însă pe toţi cetăţenii „cu eliberarea, acum 72 de ani, de sub ocupaţie românească".

„Unii cheamă la război cu ruşii, alţii cu românii
În cadrul aceleiași ședințe, Dumitru Diacov, preşedintele fracţiunii Partidului Democrat a declarat că Moldova nu a avut noroc de istorie, dar şi nici de politicieni. „Unul cheamă într-o parte, alţii în alta. Unii cheamă la război cu ruşii, alţii cu românii. Nu se mai poate aşa", a spus Diacov, menţionând că liberalii şi comuniştii sunt de vină pentru dezbinarea societăţii.

Replica liberalilor nu s-a lăsat mult așteptată, Mihai Ghimpu, preşedintele PL. „Nu ne daţi lecţii, că noi ştim cine suntem", a declarat Mihai Ghimpu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite