Zi de doliu naţional în memoria primadonei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, 19 mai, când va fi înmormântată Maria Bieşu, în Moldova va fi zi de doliu naţional. Un decret în acest sens a fost semnat de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

„În semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitatea a celebrei cântăreţe, solistă a scenei lirice naţionale şi mondiale, Maria Bieşu, Preşedintele Republicii Moldova decretează ziua funeraliilor cântăreţei de operă Maria Bieşu - 19 mai 2012, drept zi de doliu naţional", se arată în decret.

Astfel, la 19 mai 2012, în toată ţara, drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, iar la 12.00 se va păstra un moment de reculegre.

„Este o pierdere irecuperabilă pentru cultura naţională şi pentru întreaga ţară. E de datoria noastră să organizăm funeraliile primadonei Operei Naţionale la cel mai înalt nivel şi să-i păstrăm memoria veşnic", a spus şi premierul Vlad Filat la şedinţa Comisiei pentru organizarea funeraliilor.

PROGRAMUL FUNERALIILOR

Potrivit programului, la 18 mai, la 12.00, corpul neînsufleţit al Mariei Bieşu va fi adus în casa unde a locuit artista, pe strada Mateevici, 62.

Începând cu 16.00, sicriul cu trupul neînsufleţit al primadonei Operei Naţionale va fi depus la Biserica Sfântul Nicolae din Chişinău, bd. Ştefan cel Mare, 190. Rudele, colegii şi prietenii îşi vor putea lua rămas bun, lăsând un gând de compasiune şi sincere condoleanţe familiei îndurerate în cadrul unei slujbe religioase oficiate de un sobor de preoţi.

Pe 19 mai, la 7.00, la Biserica Sfântul Nicolae va fi oficiată liturghia şi prohodul, după care corpul neînsufleţit al Mariei Bieşu va fi adus la Teatrul Naţional de Operă şi Balet.

La 10.00, sicriul primadonei va fi depus în holul de la parter al Teatrului Naţional de Operă şi Balet, unde va fi prezentat şi un program funerar-concertistic al Orchestrei şi Corului Teatrului Naţional de Operă şi Balet, în timp ce toţi doritorii îşi vor lua rămas bun de la Maria Bieşu.

Tot aici, la ora 12.00, va avea loc mitingul de doliu, după care corpul neînsufleţit al primadonei va fi dus la Cimitirul Central Ortodox de pe strada A. Mateevici.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite