Zeci de personalități internaționale vor veni în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei UE în Moldova, Aleksander Kwasniewski, fostul președintel al Poloniei, Emil Constantinescu, fostul președintel al României sunt doar câteva personalități care vor participa la „Forumul Economic Uniunea Europeană - Moldova" ce va începe mâine și va dura până pe data de 31 martie.

Timp de trei zile, evenimentul va întruni peste 70 de politicieni, parlamentari, diplomați și experți din Republica Moldova, dar și din UE, România, Ucraina, Rusia și Polonia. Scopul organizării acestui forum este de schimb de experiență, dar și de creare a posibilelor colaborări între Republica Moldova și alte state.

Tema care va deschide evenimentul este „Tranziția spre democrație: 20 de ani de Independență a Republicii Moldova". În cadrul acestei conferințe vor participa Emil Constantinescu, Aleksander Kwasniewski și, Petru Lucinschi, foști președinți ai României, Poloniei și a Republicii Moldova, urmând ca aceasta să fie moderată de către Ion Sturza, ex-premierul Republicii Moldova.

Potrivit experților, acest forum este un eveniment important pentru Republica Moldova. „ Contribuția participanților la aceste discuții este foarte importantă. Republica Moldova se confruntă cu mai multe provocări legate de reformele sale interne și cred că opiniile și experiența lor vor fi foarte utile pentru Moldova", susține Victor Chirilă, directorului executiv al Asociaţiei pentru Politică Externă (APE). Evenimentul va aborda diferite teme precum investițiile din Moldova, integrarea Europeană și conflictul Transnistrean.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite