Sex pentru cetăţenia română! 11 funcţionari de la Bucureşti au fost reţinuţi în scandalul "pașapoartelor pentru moldoveni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la Paşapoarte sunt cercetaţi pentru falsificări de acte
Angajaţii de la Paşapoarte sunt cercetaţi pentru falsificări de acte

Un funcţionar din cadrul Autorităţii Naţionale de Cetăţenie pretindea tinerelor moldovence, pe lângă şpaga în bani, favoruri sexuale pentru a le elibera documentele necesare obţinerii cetăţeniei române. Toți cei reținuți au primit mandate de arestare pentru 29 de zile.

Au fost arestaţi preventiv Patriana Mariana Bişa, Niculae Ghiciov, Crina Ionescu, Liliana Gutnic, Alexandra Niculae, Iulian Niţu, Iurie Popov, Dumitru Prisăcaru, Larisa Sireţanu, Aliona Stolearenco şi Emilia Gina Tache. Decizia Tribunalului Capitalei poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

În propunerea de arestare a procurilor se menţionează că "un funcţionar ANC pretindea, pe lângă suma de 50 - 100 euro pentru fiecare dosar introdus fraudulos, şi favoruri sexuale de la una dintre intermediare".

În această cauză au fost cercetate 35 de persoane pentru infracţiuni de trafic de influenţă, dare de mită, luare de mită, primire de foloase necuvenite, folosire în mod direct şi indirect de informaţii nedestinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul a unor foloase necuvenite.

Cei implicaţi în dosar îşi creaseră un limbaj propriu, funcţionarii care primeau mită de la intermediari se numeau "avocaţi", iar banii purtau denumirea de "mop", "carboave", "iepuraş", "bastoane", potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Joi dimineaţă, şeful de la Evidenţa Persoanelor Sector 1, Adrian Toma, a murit în urma unui infarct. Soţia acestuia a negat orice legătură între ancheta privind acordarea nelegală de cetăţenie unor cetăţeni moldoveni şi decesul acestuia, spunând că era bolnav de mai mult timp şi trebuia să fie operat pe cord, însă a refuzat pentru că îi era teamă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite