Zdob şi Zdub va cânta la festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa rock Zdob și Zdub, reprezentanta Moldovei la Eurovision, va susține sâmbăta viitoare un spectacol special la festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles, care va avea loc în perioada 14 - 17 aprilie, cu sprijinul Institutului Cultural Român, partener tradiţional al evenimentului.

O altă prezență deosebită la festival va fi Ionică Minune, cel mai apreciat acordeonist român, care face parte din producţia 100% Balkan Trafik „All Stars Accordion", alături de Boban Bjelić (Serbia) şi Petar Ralcev (Bulgaria), anunță un comunicat al Centrului Român de Informații din Bruxelles. Cei trei instrumentiști sunt consideraţi cei mai valoroşi acordeonişti din Balcani. Urmăriţi o înregistrare video din timpul repetiţiilor producţiei „All stars accordion", cu Ionică Minune şi acordeonul care l-a făcut celebru în toată lumea.

Festivalul Balkan Trafik 2011, găzduit de Palatul de Arte Frumoase din Bruxelles (BOZAR), este o poveste de succes ajunsă la a cincea ediţie. Una aniversară, care propune o combinaţie densă de muzică, film, teatru, ateliere, dansuri, activităţi destinate publicul larg. Vor urca pe scenă 220 de artişti din 12 ţări, fiind aşteptaţi aproape 6000 de spectatori. Balkan Trafik aduce laolaltă, în cadrul unui amplu festival intercultural, obiceiuri, tradiţii şi stiluri din diferitele comunităţi.

Invitatul de onoare al Balkan Trafik este artistul Goran Bregović, care va deschide festivalul cu noua sa creaţie muzicală Margot, memoriile unei regine nefericite. Margot este un recital-monolog al actriţei franceze Alyzée Soudet acompaniată de Orchestra de nunţi şi înmormântări, condusă de Goran Bregović.

Ultima zi a festivalului stă sub semnul cinematografiei şi al celor mai recente producţii din Balcani. România va fi prezentă cu trei scurtmetraje: Lampa cu căciulă de Radu Jude (2007), Muzica în sânge de Alexandru Mavrodineanu (România/Franţa, 2009) şi Stopover de Ioana Uricaru (Italia/România, 2010) şi documentarul Lumea văzută de Ion B. de Alexander Nanau. Filmul Francesca va putea fi vizionat într-o proiecţie specială duminică, 17 aprilie, în prezenţa regizorului Bobby Păunescu şi a actriţei principale, Monica Bârlădeanu.

Aici puteţi urmări un interviu cu directorul artistic al festivalului, Nicolas Wieërs şi cu Goran Bregović.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite