Vot de încredere pentru femeile de afaceri din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a avut loc lansarea oficială a programului „Femeile în afaceri", finanțat de către Guvernul Suediei. Potrivit acestuia, femeile de succes din Republica Moldova, dar și doamnele care abia au lansat o afacere pot beneficia de un suport financiar pentru dezvoltarea businessului.

Scopul Programul lansat de către Business Advisory Service (BAS) cu susținerea financiară a Guvernului Suediei este încurajarea femeilor din Moldova în dezvoltarea carierei în domeniul afacerilor sau lansarea propriul business. „În goana după profit, bărbații mai uită că de fapt competiția înseamnă și corectitudine, echilibru. Cred că nu este o coincidență faptul că «economia» este de genul feminin. Este datoria noastră să asigurăm șanse elgale tuturor persoanelor care vor să se implice în afaceri. Eu îmi doresc să creăm condiții ca doamnele să se regăsească acasă, să avem cât mai multe doamne împlinite material", a menționat Valeriu Lazăr, ministrul Economiei la lansarea programului.

La eveniment a participat și Ingrid Tersman, Ambasadoarea Suediei in Republica Moldova, care a menționat că implicare femeilor în afaceri ar putea crește economia țării. „Sunt diferite cifre care arată că economia țărilor crește cu 10% în țările în care femeile sunt implicate în diferite domenii. Noi nu ne permitem să menținem femeile în afara grupului de muncă. Implicarea femeilor în afaceri este rațională în Republica Moldova. În Suedia numărul antreprenoarelor femei este egal cu cel al bărbaților. În Moldova, există mai multe motive din cauza cărora numărul femeilor implicate în afaceri este redus: lipsa cunoștințelor, experienței, lipsa informațiilor în privința procedurii de înregistrare a companiilor, există dificultați în obținerea creditelor, dar și stereotipuri. Sper că acest program va încuraja femeile să rămână în țară pentru că Moldova este frumoasă", a declarat Ambasadoarea Suediei la Chișinău.

6,49% din populaţia aptă de muncă din Moldova sunt femei de afaceri, potrivit Organizaţiei Internaţionale a Muncii.

Asistența este oferită prin co-finanțarea proiectelor de consultanță și alte activități de dezvoltare a pieței pentru întreprinderi gestionate de femei. Co-finanațarea este de până la 60-70% din costul total al proiectului de consultanță, care nu trebuie să depășească suma de 10.000 de euro. Pentru acest proiect, Givernul suedez a alocat un million de euro.

Femeile de afaceri din Moldova. Află cum poți avea un business de succes

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite