Voronin atacă iar România: „În Moldova s-a instaurat un regim politic de guvernare din exterior, cu capitala la București“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu și Vladimir Voronin au găsit limbă comună la un pahar de vin
Traian Băsescu și Vladimir Voronin au găsit limbă comună la un pahar de vin

Fostul preşedinte al Republicii Moldova nu a evitat să atace România nici la cel de-al VII-lea Сongres al Partidului Comuniştilor.

Astăzi putem spune cu certitudine că în Republica Moldova, în 2012, s-a instaurat un regim politic de guvernare din exterior, cu capitala la București. Doar trebuie să remarcăm repetat faptul că o asemenea evoluţie deschisă nu a provocat nicio disonanţă în Alianţa de guvernămînt, nu a devenit drept motiv pentru contradicţii sistemice în cadrul acestuia. Deloc surprinși sînt şi emisarii europeni de acest fascism nazist flagrant. Este din ce în ce mai clar că demnitarii moldovenești sub acoperirea de lozinci pseudoeuropene şi altă beteală încearcă să-și ascundă, să-și deghizeze misiunea de distrugere a ţării, pe care o îndeplinesc cu diligenţă şi coerenţă", a declarat ieri Voronin.

Poziția revanșistă a Bucureştiului, refuzul acestuia de a recunoaşte frontiera şi semnarea acordului politic cu Republica Moldova, accentuând în declarațiile conducerii de vârf al României ideea unirii inevitabile a «celor două state române» au început să apare într-o formă deosebit de acută după anul 2007, când România a devenit membru al UE", a mai adăugat deputatul comunist.

În acelaşi context, Voronin a vorbit despre şedinţa comună a celor două guverne de la Chişinău şi Bucureşti.

Organizarea unei ședințe comune a guvernelor României şi Republicii Moldova pe 3 martie 2012 a fost doar o continuare firească a logicii unioniste a actualei guvernări din Moldova. Integrarea în România a substituit plenar integrarea europeană, devenind practic un program explicit al guvernării lor. Un șir de mass-media proguvernamentale deja au anunţat numărătoarea inversă până în anul 2018, atunci când trebuie să aibă loc cea de-a două unire a Basarabiei cu România", a mai spus fostul şef al statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite