De dragul țării, Voronin este gata de o coaliție chiar și cu partidul lui Lupu. Filat: „Voronin bagă zâzanie între oameni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marc Tcaciuc îşi coordonează acţiunile cu liderul comuniştilor Vladimir Voronin
Marc Tcaciuc îşi coordonează acţiunile cu liderul comuniştilor Vladimir Voronin

Liderul PCRM a declarat că, de dragul țării, formațiunea sa este gata să facă o coaliție cu Partidul Democrat.

„Vom face o coaliţie cu cei care ne vor fi mai aproape, chiar şi cu acelaşi PD am putea forma o majoritate parlamentară. Cine este mai de stânga acolo? Mai de stânga nu e nimeni", a declarat Vladimir Voronin dar nu înainte de a preciza că PCRM încearcă să identifice acum mai multe candidaturi apolitice pentru funcția de președinte.

„Trebuie schimbată candidatura și trebuie să discutăm", a mai spus Voronin.

Liderul PCRM nu a uitat însă să critice AIE și de această dată, incluzându-l în listă și pe Igor Dodon. „Chiar daca acest cvartet va reuși să aleagă președintele, criza nu va dispărea", a adăugat Voronin.

Republica Moldova bate propriul record! Doi ani şi trei luni fără preşedinte

Vladimir Voronin: „PCRM nu va participa la alegerea preşedintelui. Este o farsă"

Vladimir Voronin recunoaște: „Convorbirea cu reprezentantul lui Evgheni Șevciuk este autentică"

„Înțeleg că afirmațiile lui Vladimir Voronin au o tentă electorală. Eu încerc să iau un grăunte pozitiv. Aceasta ar însemna disponibilitatea pentru a demara un dialog cu majoritatea parlamentară", a reacționat Marian Lupu, președintele Partidului Democrat, după ședința consiliului AIE care a avut loc aseară.

Premierul liberal-democrat Vlad Filat a fost mai tranșant. „Are o capacitate deosebită de a băga zânzanie între oameni. Scopul comuniștilor este să creeze un conflict cât mai mare în AIE și să declanșeze alegeri anticipate. Mi-am amintit de anul 2001. Aceleași mesaje, același comportament", a spus Vlad Filat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite