Vladimir Putin are permis de conducere moldovenesc. Află cum cinci moldoveni și-au făcut o „fabrică“ de acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paşapoarte, buletine de identitate, permise de conducere şi chiar legitimaţii de poliţist au fost descoperite într-o mini-fabrică din Chișinău, „afacere" pusă la cale de cinci persoane, reținute ieri seara.

Oamenii legii au depistat și un utilaj performant pentru perfectarea tuturor tipurilor de acte, materie primă, holograme, matrice etc.

Tot acolo a fost găsit şi un permis de conducere fals pe numele lui Vladimir Putin, premierul Federației Ruse, pe care unul dintre suspecți urma să-l dăruiască unui prieten.

Mai mult, la solicitarea ofiţerilor sub acoperire, în doar 20 de minute aceştia au fabricat un buletin de identitate românesc de o calitate ireproşabilă, anunță serviciul de presă al Centrului Anticorupție.

Membrii grupului perfectau acte pentru întreaga Europă, fapt demonstrat prin depistarea a circa 30 de paşapoarte şi buletine de identitate, „eliberate" de organele competente din Italia, Spania, România. Serviciile bănuiţilor începeau de la suma de 110 Euro pentru un permis de conducere, până la mii de euro pentru un paşaport străin.

Schema după care lucrau cei cinci tineri era simplă: trei dintre ei (intermediari) găseau clienţii, iar doi se ocupau nemijlocit de fabricarea falsurilor. Ca să fie credibili, intermediarii le spuneau solicitanţilor că au influenţă asupra unor funcţionari de la Ministerul Tehnologiei şi Comunicaţiei şi că îi pot determina să facă rost de actele necesare pentru diferite sume de bani.


La moment, aceştia sunt reţinuţi şi se află în izolatorul de detenţie provizorie al CCCEC.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite