Vlad Filat: „Tentative de atacuri raider există şi în prezent“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Vlad Filat
Premierul Vlad Filat

Acesta este părerea premierului Vlad Filat, expusă astăzi, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit premierului, unele tentative reuşesc să fie nimicite chiar în faza iniţială, altele progresează, iar aceasta demonstrează că măsurile luate în vara trecută nu au fost suficiente, transmite Info-Prim Neo.

„Decizia preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, de a convoca Consiliul Suprem de Securitate pentru a discuta situaţia din sistemul bancar este binevenită şi absolut necesară. A fost o discuţie bună, în cadrul căreia instituţiile şi-au expus punctul de vedere vizavi de situaţie, având ca exemplu şi cazuri concrete. Pentru unii aceasta reprezintă o lecţie, pentru alţii însă, care nu au înţeles ceea ce s-a întâmplat atunci, rămâne pe conştiinţa dânşilor", a declarat Vlad Filat.

Premierul a menţionat că este important că s-au stabilit exact acţiunile de viitor şi s-au făcut recomandările necesare. „Consiliul Suprem de Securitate nu este un organ decizional, ci consultativ. Astfel, prin vot unanim s-a recomandat instituţiilor statului să întreprindă măsuri la capitolul reglementare, constituţionalizare şi măsuri concrete de reglementare a sistemului bancar din Republica Moldova" , a mai menţionat primul ministru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite