Vlad Filat: N-am crezut că şi viaţa mea privată trebuie coordonată cu Alianţa pentru Integrare Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revista Presei: Presa de la Chişinău continuă relateze despre disensiunile din cadrul Alianţei de guvernare, despre situaţia de la Banca de Economii şi despre problemele din agricultură.

Premierul Vlad Filat s-a aratăt deranjat în cadrul unei emisiuni la postul PRO TV, că Marian Lupu, preşedintele Parlamentului s-a interesat de vizita sa privată de 5 zile în Elveţia.
„N-am crezut că şi viaţa mea privată trebuie coordonată în alianţă. Aş vrea ca preşedintele, fie el şi interimar, să aibă şi prestaţie şi demnitate, să nu coboare atât de jos, ca să începem să intrăm în dulapuri", a declarat premierul.
Totodată ,Vlad Filat a susţinut că nu-şi doreşte destrămarea AIE şi nu are de gând să renegocieze condiţiile Acordului de constituire a AIE, aşa cum acuză liderul PD, Marian Lupu.

Publica TV relatează despre faptul că abia în două săptămâni vom afla de ce mai multe companii de stat au renunţat la serviciile Băncii de Economii în favoarea Victoriabank.
Totodată Publica îl citează pe Dorin Drăguţanu, guvernatorul Băncii Naţionale, care nu crede că refluxul masiv de clienţi de la "Banca de Economii" ar fi o problemă. El consideră că acest fapt este legat de calitatea proastă şi costul ridicat al serviciilor prestate de această bancă. Totuşi, Dorin Drăguţanu a precizat că, deocamdată, nu se discută despre privatizarea acestei instituţii financiare.

Săptămânalul Economist scrie că anul 2010 a fost cel mai prost an din istorie pentru Banca de Economii, singura bancă cu capital majoritar de stat. Motivele acestei situaţii nu sunt însă dezvăluite de ziar.

Postul de radio public TRM relatează despre faptul că sute de hectare de teren arabil stau inundate în lunca râului Prut în raionul Cahul. Agricultorii se tem că nu vor putea să lucreze terenurile dacă apa nu va fi pompată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite