Vlad Filat vrea candidaturi pentru şeful Poliţiei de Frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Vlad Filat
Premierul Vlad Filat

Premierul Vlad Filat a solicitat ca la următoarea şedinţă de Guvern, miercurea viitoare, ministrul afacerilor interne, Dorin Recean, să numească o candidatură pentru funcţia de director la Poliţia de Frontieră, anunță Info-Prim Neo.

Solicitarea premierului vine după ce, exact două săptămâni în urmă, acesta l-a demis pe Roman Revenco. Demisia s-a produs în contextul în care ex-directorul Serviciului Grănicieri, din 1 iulie curent, Poliţia de Frontieră, a fost acuzat de un om de afaceri că ar fi implicat în spălări de bani din fondurile europene destinate modernizării frontierei de stat.

Omul de afaceri Vladimir Volkov a declarat anterior că Roman Revenco a luat 130 mii de euro din banii europeni. După declaraţiile sale el a fost arestat. Acum şi Roman Revenco este cercetat penal în baza declaraţiilor lui Volkov.

Tot în declaraţiile lui Vladimir Volkov s-a menţionat că Roman Revenco ar fi nepotul lui Alexei Roibu, fostul ministru de interne, care a fost eliberat din funcţie de curând şi înlocuit cu Dorin Recean.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite