Vlad Filat condamnă acțiunea pacificatorilor ruși de la Pârâta. Vezi UPDATE!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul Republicii Moldova Vlad Filat
Prim-ministrul Republicii Moldova Vlad Filat

Premierul a dispus acordarea unui ajutor material din partea Guvernului familiei lui Vadim Pisari, precum și urgentarea anchetei în cazul nefericit petrecut ieri la Pârâta.

Update, ora 16.46: Conform unui comunicat emis de PLDM, Vadim Pisari a fost membru al formațiunii liberal-democrate din raionul Dubăsari.

Șeful Executivului a condamnat cazul nefericit din zona de securitate Pârâta, unde Vadimun Pisari, un moldovean de 18 ani, a fost ucis de un pacificator rus, în cadrul ședinței de astăzi la care au participat vicepremierii Eugen Carpov și Iurie Leancă, precum și reprezentanți de la Interne, SIS, Procuratura Generală, ai Comisiei Unificate de Control și Armata Națională.

Filat a dispus pregătirea documentației pentru acordarea unui ajutor material din partea Guvernului familiei îndoliate, precum și urgentarea anchetei în acest caz.

Tot cu privire la acest eveniment, liberalii au emis o scrisoare oficială prin care condamnă comportamentul agresiv al trupelor ruse și îl cataloghează drept un abuz față de populația civilă din Republica Moldova.

Potrivit liberalilor, pacificatorii ruși care se aflau la punctul de securitate ar fi trebuit să tragă doar foc de avertisment, iar în cazul nesupunerii, cazul ar fi trebuit raportat la poliție și analizat de Comisia Unificată de Control în cel mult 10 zile.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite