Vlad Filat şi Evgheni Şevciuk se întâlnesc la Chişinău. Află ce vor discuta!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat și Evgheni Șevciuk
Vlad Filat și Evgheni Șevciuk

Premierul Vlad Filat şi liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, se întâlnesc astăzi, la Chişinău. Întrevederea va avea loc la Reşedinţa de Stat de pe strada Nicolae Iorga, la ora 16.00.

Pe agenda discuțiilor sunt incluse mai multe subiecte printre care și reluarea traficului feroviar prin regiunea trasnistreană, probleme socio-economice precum și cooperarea bancară și formarea unor proceduri adecvate necesare pentru a consolida activitățile economice ale întreprinderilor de pe ambele maluri ale Nistrului. De asemenea, potrivit pmr.org, la întrevedere vor participa și vicepremierul Eugen Carpov și așa-numitul ministru al afacerilor externe al rmn Nina Șhtanski.

„Am o comunicare bună cu domnul Şevciuk, şi acestea nu se rezumă numai la întâlnirile făcute publice. Sunt discuţii telefonice, întâlniri când este nevoie", a spus Vlad Filat, anunță Info-Prim Neo. În cadrul unei emisiuni, premierul a remarcat că deseori a fost criticat pentru politica paşilor mici în raport cu regiunea transnistreană, dar spune că atunci când nu pot fi făcuţi paşi mari trebuie să se avanseze uşor. Atât Vlad Filat, cât şi Evgheni Şevciuk au fost în Rusia săptămâna trecută şi s-au întâlnit cu preşedintele rus, Vladimir Putin şi şeful executivului rusesc, Dmitrii Medvedev.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite