Vicecomisarul care ținea acasă droguri și cartușe, împreună cu doi inspectori de poliţie din Ialoveni, trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procuratura Anticorupţie a expediat în instanţa de judecată cauza penală
Procuratura Anticorupţie a expediat în instanţa de judecată cauza penală

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a vicecomisarului şi a doi inspectori ai Comisariatului de Poliţie Ialoveni.

Celor trei le este incriminată comiterea infracţiunilor: de grup criminal organizat, corupere pasivă şi abuz de serviciu. În același timp, vicecomisarul de la Ialoveni mai este învinuit de păstrarea substanţelor narcotice în proporţii mari, fără scop de înstrăinare și de păstrarea ilegală a muniţiilor.

În acest moment, două dintre persoanele învinuite se află în arest la domiciliu. Procuratura Anticorupţie a înaintat un demers Ministerului Afacerilor Interne prin care a solicitat suspendarea provizorie din funcţie a celor trei colaboratori de poliţie ai CPr Ialoveni încă pe data de 25 noiembrie. Aceasta a respins demersul Procuraturii Anticorupţie.

Procuratura Anticorupţie a fost sesizată de două persoane pe 2 octombrie. Acestea  cereau tragerea la răspundere penală a trei colaboratorii ai Comisariatului raional de Poliţie Ialoveni. Potrivit lor, în perioada 19 - 20 septembrie 2011 poliţiştii le-ar fi extorcat şi au primit de la aceştia mijloace băneşti în valută naţională şi străină echivalentul a 144.612 lei pentru a nu întreprinde măsuri în vederea identificării lor pe un dosar în care aceştia erau bănuiţi de comiterea tîlhăriei.

În aceiaşi zi, pe acest caz Procuratura Anticorupţie a declanşat o cauză penală și au au fost efectuate percheziţii în birourile, la domiciliile şi unităţile de transport personal ce aparţin celor trei angajaţi ai CPr Ialoveni. În urma percheziţiilor efectuate de Procuratura Anticorupţie la domiciliul vicecomisarului raionului Ialoveni au fost depistate şi ridicate substanţe narcotice - marijuană în cantitate de 20,94 grame şi 5 cartuşe, fapt confirmat prin expertizele dispuse de procurori pe acest caz.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite