Tatăl lui Gheorghe Inculeţ: „La 23 mai am aflat că fiul meu e mort. Până atunci am fost terorizaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portretul robot realizat de Poliţie. Sursa: MAI
Portretul robot realizat de Poliţie. Sursa: MAI

Oamenii legii au stabilit că unul dintre principalii suspecţi de asasinarea tinerilor îndrăgostiţi este mort de cinci ani, dar au pregătit un portret robot al unui alt presupus ucigaş

După lungi căutări, procurorii şi poliţiştii au stabilit că Gheorghe Inculeţ, unul dintre principalii suspecţi în dosarul dublului omor de la Durleşti, este decedat din 2007, după ce a fugit din Psihiatrie, unde a ajuns pentru că şi-a ucis sora şi nepoata cu sânge rece.

„E adevărat, l-am bănuit pe Inculeţ. Şi medicii indicau că poate fi direct implicat. Am întreprins mai multe măsuri ca să stabilm că este decedat, încă înainte ca aceste crime să fie comise", a declarat Alexandru Pânzari, şef-adjunct al Direcţiei Poliţie Criminală din cadrul MAI.

Ion Inculeţ, tatăl suspectului decedat, a făcut turul redacţiilor pentru a spăla imaginea fiului său. „M-au terorizat atât pe mine, cât şi pe soţie. Despre moartea lui Gheorghe am fost informaţi chiar de Poliţie, la 23 mai. Am identificat deja şi locul în cimitir", ne-a spus Ion Inculeţ.

Probleme de extrădare în cazul crimei de la Durleşti

AU REALIZAT UN PORTRET ROBOT

Oamenii legii au anunţat însă că au descoperit un martor care i-a ajutat să realizeze un portret robot al presupusului asasin. Acesta ar locui în sectorul Buiucani din Chişinău, în perimetrul străzii Vasile Lupu, zona Buiucanii Vechi sau strada Ialoveni de la Telecentru. „Bărbatul are în jur de 35-45 de ani şi o înălţime de 1.70 - 1.80 metri. Are părul şaten şi o constituţie robustă", a precizat Pânzari.

Adjunctul Direcţiei Poliţie Criminală nu a fost însă prea explicit cum a fost realizat portretul robot. „Este vorba despre un martor care a avut contact vizual cu făptuitorul. Avem mai mulţi indici care ne face să credem că acesta este asasinul. Unele lucruri sustrase în cazul de la Durleşti au fost depistate pe strada Vasile Lupu", a spus el.

„Este o versiune ca şi toate celelalte. Declaraţiile martorului pot fi subiective", susţine Corneliu Bratunov, procurorul-şef al Secţiei Exercitare Urmărire Penală în Cazuri Excepţionale.

REMUNERAŢI PENTRU INFORMAŢIE

Cei care-l recunosc pe bărbatul din imagine sau cunosc detalii despre asasinarea celor doi tineri sunt rugaţi să sune la 577 177 sau la 902. În schimb, autorităţile promit o remunerare pe măsură, prevăzută de lege.

Între timp, în Turcia rămâne în arest un alt suspect, dar pe care, din cauza birocraţiei, oamenii legii nu-l pot extrăda de aproape jumătate de an. Bărbatul ar fi părăsit ţara imediat după ce a fost comisă odioasa crimă, 1 aprilie 2011. Pe lângă ajutorul cerut de la colegii de la Bucureşti, poliţiştii au apelat recent la specialiştii FBI-ului din SUA. Aceştia ar putea veni la Chişinău pentru a realiza un portret psihologic.

„Nu mai cred în nimeni. Nici în Poliţie şi nici în Procuratură. Cum să caute un om mort de cinci ani?", se întreabă dezamăgită mama lui Ilie Racu, băiatul găsit împuşcat împreună cu Olga Câşlaru, pe un câmp de la Durleşti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite