Vezi cum soţiile ambasadorilor fac eşarfe handmade

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţia ambasadorului Turciei pictează pe apă
Soţia ambasadorului Turciei pictează pe apă

Soţiile ambasadorilor acreditaţi în Republica Moldova au devenit ieri „maestre" în arta ebru. Evenimentul a fost organizat cu ocazia zilei de 8 martie de către P. Banu Cankan Kartal, soţia ambasadorului Turciei.

„Acord o importanţă majoră relaţiilor noastre cu Moldova. Cred că putem învăţa multe unii de la alţii, iar cooperarea prin artă este cea mai potrivită", mărturiseşte soţia diplomatului. Ajutate de un instructor din Ankara, doamnele au pictat pe apă, iar apoi au imprimat desenele pe pânze de mătase. „Mă bucur că am reuşit să facem nişte eșarfe frumoase. Ebru este o artă care ajută femeile să scape de energia negativă şi, în acelaşi timp, să-şi facă un accesoriu frumos în culorile preferate", explică Zeliha Donmez, profesor la Școala naţională de arte plastice din Turcia.

Ebru este o artă tradiţională turcească Figurile și modele sunt mai apoi transpuse direct de pe apă pe hârtie sau pe pânză Ana Maria Luft, soţia ambasadorului Poloniei

CLICK PENTRU GALERIE FOTO!

ȘAL ÎN CULORILE NAȚIONALE
Cadoul făcut de organizatori a fost pe placul tuturor oaspeților. „Am făcut o eşarfă din culorile drapelului polonez, alb şi roşu, adăugând puţin albastru. Îmi plac eşarfele, aşa că o voi purta cu plăcere", promite Ana Maria Luft, soţia ambasadorului Poloniei.
Toate doamnele s-au ales cu câte un fular de mătase. „Este ceva deosebit. Am făcut ceea ce mi-a spus instructorul şi sunt bucuroasă că voi purta o eşarfă creată de mine", spune Du Ying, soţia ambasadorului Chinei în Republica Moldova.

Arta desenelor pe apă
Ebru este o artă tradiţională turcească. Vopseaua lichidă este împrăștiată cu pensula pe suprafața apei, formând diferite figuri și modele, care sunt mai apoi transpuse direct de pe apă pe hârtie sau pe pânză. Fiecare desen este unic și nu poate fi refăcut.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite