Vezi cum vor petrece noaptea dintre ani polițiștii, medicii și pompierii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa de pompieri este gata de petrecerile de Anul Nou
Echipa de pompieri este gata de petrecerile de Anul Nou

Mii de poliţişti şi sute de medici şi pompieri vor întâlni Revelionul la serviciu. Ei spun că vor avea parte de o noapte grea cu accidente, răniţi şi incendii, mai multe ca de obicei, însă sunt gata să-şi facă datoria.

Printre aceştia este şi Constantin-Pavel Frunză, de 28 de ani, care din 2008 stinge incendii şi salvează oameni. „Serviciul este pe primul loc, iar Revelionul îl sărbătorim a doua zi. Şi anul trecut am lucrat pe 31 decembrie. Atunci am stins un incendiu într-o casă din centrul Capitalei, care s-a aprins de la o sobă", spune pompierul. „În această perioadă avem mai multe solicitări, oamenii sunt neatenţi din cauza alcoolului, adorm cu ţigara aprinsă sau lasă sobele nesupravegheate", mai spune tânărul.

Spre deosebire de colegul său, Alexei Buză, de 58 de ani, va petrece sărbătorile împreună cu familia. „Anul acesta am avut noroc. În cei 16 ani de carieră am lucrat de vreo cinci ori de Revelion. Am avut multe chemări şi a fost greu", se bucură bărbatul care va reveni la serviciu pe 2 ianuarie. În total, de Anul Nou, 330 de pompieri şi salvatori şi 135 de autospeciale vor fi de gata să intervină în cazuri excepţionale.

DE 15 ANI, ÎNTÂMPINĂ NOUL AN ÎN STRADĂ
În noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, în toată ţara ordinea publică va fi asigurată de 4.000 de poliţişti. Printre aceştia va fi şi Silviu Muşuc, şeful Poliţiei municipale. El spune că serviciul i-a devenit o a doua casă, iar Revelionul îl prinde în stradă de mai bine de 15 ani. „Am avut tot felul de chemări: bătăi, vecini deranjaţi de muzică, de focul de artificii, oameni în stare de ebrietate, de toate. Cel mai bine ar fi ca de sărbători, oamenii să se respecte şi să consume puţin alcool", spune Muşuc.

La fel de pregătiţi de intervenţie sunt şi medicii de la Urgenţă, pentru care această noapte este cea mai grea. Pe data de 31 decembrie, peste 248 de medici vor fi gata să salveze petrecăreţii din ţară. „În această seară se majorează numărul de traumatisme din cauza consumului de alcool. Este o noapte dificilă pentru că avem multe chemări", spune Natalia Catanoi, medic de urgenţă, echipa de reanimare. „Noi nu sărbătorim Anul Nou şi nici nu bem şampanie, facem acest lucru după ce terminăm garda. Suntem întotdeuna gata să intervenim", mai spune medicul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite