Vezi ce șpagă a cerut un profesor de la UTM pentru o teză de masterat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru fapta lui, profesorul universitar prins de ofițerii Anticorupție cu șpaga în buzunar riscă între 5 și 10 ani de închisoare și până la 60.000 de lei amendă.

Diploma de absolvire cu cheltuială mare se obține! Cel puțin asta au descoperit ofițerii Anticorupție, la Universitatea Tehnică din Republica Moldova (UTM), unde un profesor universitar, șef de catedră, a fost prins în flagrant în timp ce primea 300 de euro șpagă de la o masterandă pentru perfectarea și susținerea cu succes a tezei de master.

Fiind prins asupra faptului împlinit, profesorul universitar în cauză a scos din buzunar șpaga de 300 de euro și a predat-o autorităților.

Anterior, același profesor a mai fost prins într-o capcană a CCCEC, primind o altă șpagă de 400 de euro. În total, 700 de euro pe care cadrul didactic i-a luat pe sub mână, în vederea notării favorabile a aceleiași lucrări de absolvire pentru masterat.

După ce îi va fi stabilită vinovăția în instanță, profesorul șpăgar riscă între cinci și 10 ani de închisoare, până la 60.000 de lei amendă și privarea dreptului de a ocupa anumite funcții, pe un termen de la doi la cinci ani.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite