Vama Stânca-Costeşti sărbătorită de românii de pe ambele maluri ale Prutului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediu Nou la Stanca Costeşti
Sediu Nou la Stanca Costeşti

Începând din această săptămână, Punctul Vamal de Frontieră Stânca-Costeşti are un nou sediu, cu dotări în corespundere cu normele UE şi respectă şi cerintele spaţiului Schengen.

Finalizat în 2010, sediul a fost abia acum inaugurat şi sfinţit în prezenţa prefectului de Botoşani, a şefilor de instituţii militarizate din judeţ, dar şi alături de reprezentanţi ai structurilor vamale din Republica Moldova.

„Meseriile de lucrător vamal şi cea de poliţist de frontieră nu sunt uşoare. E nevoie de o bună cunoaştere a prevederilor legale, de abilităţi de comunicare şi de o ţinută demnă, cu care să se facă faţă diverselor situaţii, riscuri, pericole, unele fiind adevărate provocări. Vă asigur de tot sprijinul meu pentru dumneavoastră şi activitatea pe care o desfăşuraţi", a declarat Adrian Constantinescu, prefectul de Botoşani.

Acesta s-a angajat să urgenteze obţinerea autorizaţiei sanitar-veterinare din lipsa căreia Biroul Vamal de la Stînca-Costeşti nu permite intrarea mărfurilor în ţară dinspre Republica Moldova.

Construit în perioada în care se aşteaptă aderarea României la spaţiul Schengen, biroul vamal de la Stânca-Costeşti beneficiază de dotări performante pentru scanarea bagajelor de mână, a containerelor şi chiar a camioanelor de marfă. Singura problemă este cea a personalului.

Din cauza  restructurării din 2011, acesta a rămas sub pragul stabilit de normele de securizare Schengen.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite