Vacanţe ieftine pe litoral, la sfârşit de sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai des întâlnite oferte turistice în această perioadă sunt Grecia şi Turcia
Cel mai des întâlnite oferte turistice în această perioadă sunt Grecia şi Turcia

Cele mai convenabile sejururi propuse de agenţii sunt la Nisipurile de Aur şi Halkidiki. Prețurile încep de la 150 de euro de persoană.

Dacă n-ai apucat să te bucuri de câteva zile de concediu pe o plajă însorită, îţi poţi programa o săptămână la mare acum, la sfârşit de sezon. Ofertele existente pe piaţă sunt relativ accesibile, în funcţie de perioada dorită şi bugetul de care dispui pentru aventura ta litorală.

Cele mai ieftine pachete le-am găsit pentru Bulgaria, unde poţi să te odihneşti la sfârşitul lunii august şi începutul lui septembrie cu doar 150 de euro. Asta în cazul care îţi convine un sejur la un hotel de două stele şi doar cu mic dejun inclus. Pentru 377 de euro ai la dispoziţie o cameră dublă într-un hotel de două stele la Nisipurile de Aur, cu regim all inclusive şi transport asigurat. În staţiunea Sunny Beach, un pachet similar costă 420 de euro, tot pentru două persoane. Cei mai pretenţioşi pot alege un hotel de cinci stele, dar vor trebui să scoată din buzunar cel puţin 260 de euro de persoană. Dacă alegi aceste variante, înarmează-te însă cu multă răbdare înainte de a pleca la drum. Şi asta fiindcă singurul transport disponibil este cu autocarul.

CHILIPIRURI TURCEŞTI

Arzi de nerăbdare să te scalzi în Mediterana? În acest caz, ţi-ai putea rezerva o săptămână în Antalya, la preţuri mai prietenoase decât în timpul sezonului estival. Începând cu 1 septembrie, poţi să petreci o săptămână pe litoral cu 300 de euro, într-un hotel de trei stele, cu meniu all inclusive. Găseşti oferte tentante şi pentru Alanya, o staţiune situată la 140 de kilometri de Antalya. Aici, cu 800 de euro poţi rezerva şapte nopţi într-un hotel de cinci stele. „Sunt persoane care şi-au făcut deja rezervări. Avem mulţi clienţi care aşteaptă anume această perioadă pentru a se putea odihni mai ieftin", ne-a declarat Ion Alexa, directorul unei agenţii de turism din Capitală.

ÎN GRECIA, CU BUGET SCĂZUT

Pentru o cură de briză cu aer elen şi gyros cu tzatziki pe malul Mării Egee sau Mediterane, la început de toamnă, tour-operatorii moldoveni au oferte atractive. Poţi să găseşti pachete econome în Halkidiki chiar şi de 250 de euro de persoană la sfârşit de octombrie, într-un hotel de trei stele, doar cu mic dejun şi transport cu autocarul.

Dacă vrei să mergi în Grecia cu avionul, vacanţa te va costa însă mai scump. Începând cu 400 de euro, poţi prinde o ofertă specială pentru insula Creta, leagănul lui Zeus. Atenţie zborurile sunt charter, de regulă de pe aeroportul din Kiev. Dacă ai paşaport românesc, poţi să pleci şi prin Bucureşti. Cetăţenia română te salvează şi în cazul ofertelor last minute pentru că nu mai ai nevoie de viză.

Septembrie la Bangkok

În cazul în care vrei să te premiezi cu o vacanţă exotică, dar care să nu coste cât un sejur în plin sezon, tour-operatorii din Chişinău recomandă numai două destinaţii, pentru lunile septembrie şi octombrie: Dubai şi Thailanda. Dacă vrei să vezi Golful Persic la început de toamnă, ai la dispoziţie oferte cu cazare de trei stele şi mic dejun inclus, de la 1.700 de dolari, cu plecare din Kiev. Pentru un sejur la Bangkok, pregăteşte-te să plăteşti 2.000 de dolari, de persoană, în aceleaşi condiţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite