VIDEO Focuri de armă la hotarul moldo-român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din România ajutaţi de SRI şi jandarmerie au realizat o supercaptură de ţigări: 29.000 de pachete. Aceştia au prins şi doi traficanţi moldoveni care lucrau „în stil mare" şi au destructurat o grupare infracţională.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, coordonaţi de procurorii D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Galaţi, au urmărit, timp mai multe săptămâni, activitatea unei grupări infracţionale formate din cetăţeni moldoveni care se îndeletniceau cu contrabada de ţigări.

„În baza datelor obţinute în cursul urmăririi penale, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au organizat o acţiune de prindere în flagrant a membrilor grupării, pe raza comunei Folteşti. Astfel, în jurul orei 02.30, poliţiştii au depistat pe malul râului Prut un microbuz cu care erau transportate 29.000 pachete de ţigari de contrabandă", ne-a informat comisar Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţelui Galaţi.

Potrivit aceleiaşi surse, cetăţeanul moldovean care conducea microbuzul n-a vrut să oprească şi nu s-a supus somaţiilor legale.

„Acesta a încercat să spargă filtrul poliţiştilor, după care a abandonat autoutilitara şi a fugit, dar a fost prins şi reţinut pe raza localităţii Stoicani. Concomitent, poliţiştii au acţionat şi pe DN 26 reuşind să depisteze un al doilea membru al grupării de contrabandişti", a mai precizat Cristina Tatulici.

Cei doi traficanţi moldoveni sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată. Ei au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de către procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi, care au solicitat Tribunalului Galaţi arestarea preventivă a celor doi.

Cele 29.000 pachete cu ţigări şi microbuzul au fost confiscate.

Prejudiciul estimat adus bugetului statului se ridică la suma de 29.000 euro.

Cercetările continuă pentru identificarea tuturor membrilor grupării. Acţiunea a fost derulată cu sprijinul SRI - Direcţia Judeţeană de Informaţii Galaţi şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Poliţiştii de frontieră şi vameşii, ajutaţi de colegii lor din alte structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor fac eforturi să stăvilească fenomenul în creştere al contrabandei cu ţigări la graniţa estică a ţării. Descoperirea de ţigări ascunse în autovehicule a intrat deja în rutina zilnică a activităţii de la punctele de trecere a frontierei Oancea şi Giurgiuleşti.Nu însă şi în asemenea cantităţi, de ordinul zecilor de mii de pachete!

VEZI IMAGINI DE LA ACŢIUNEA DE CAPTURARE CANTITĂŢII RECORD DE ŢIGĂRI:

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite