(VIDEO) Demonstraţie de forţă la Moscova: 20.000 de militari şi peste 100 de unităţi de tehnică au defilat pe Piaţa Roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20.000 de militari, un număr fără precedent de mare, au participat la parada din Piaţa Roşie dedicată aniversării a 66-a a victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial.

Comandantul suprem al forţelor armate, preşedintele rus Dmitri Medvedev, a ţinut un discurs, după care o orchestră formată din 1,5 mii de muzicanţi a interpretat imnul Federaţiei Ruse.

Parada a fost deschisă de toboşari şi grupuri portdrapel, care au purtat steagul roşu al victoriei, drapelul de stat al Federaţiei Ruse, cel al Forţelor Armate ruse şi stindardele fronturilor.

În premieră, la eveniment au participat 200 cei mai buni ofiţeri ai trupelor spaţiale ruse, reprezentate anterior doar de cursanţii instituţiilor de învăţământ superior.

Tot pentru prima dată, militarii au purtat uniforme de campanie noi „Cifra", numite şi „Pixel", şi berete în diferite culori, corespunzător tipului de trupe ale armatei. La manifestaţiile precedente, participanţii defilau în uniforme de paradă şi doar paraşutiştii purtau berete, iar ceilalţi soldaţi aveau chipiuri.

Pe caldarâmul din principala piaţă a Rusiei au trecut şi 106 unităţi de tehnică militară. Printre acestea au fost automobile bindate „Tigru", tancuri T-90, TAB-80, lansatoare de rachete „Iscander", complexe de rachete mobile „Topol-M" şi altele.

Piaţa Roşie a fost survolată de cinci elicoptere Mi-8, purtând câte un steag cu suport cu o greutate de 1,8 tone fiecare. Dimineaţă avioane militare au împrăştiat norii şi au pregătit vreme frumoasă pentru paradă.

La orele 22.00, va avea loc un foc de artificii de sărbătoare. Artileriştii vor trage 30 de salve din 18 arme şi 72 instalaţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite