VIDEO Premierul Filat l-a lăudat pe poliţistul „antisistem“, dar n-a spus nimic despre primarul PLDM de la Sângera

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Vlad Filat s-a întâlnit cu poliţistul Alexandru Ţentiu
Premierul Vlad Filat s-a întâlnit cu poliţistul Alexandru Ţentiu

Premierul Vlad Filat a cerut conducerii Ministerului de Interne să investigheze cazul în care un poliţist de sector s-a confruntat cu mai multe încălcări din partea angajaţilor unui salon auto din sectorul Botanica al Capitalei, dar şi cu ignoranţa colegilor săi de la Poliţia Rutieră.

În cadrul unei întâlniri cu sectoristul şi ministrul de Interne, şeful Executivului i-a cerut lui Alexei Roibu să-i sancţioneze pe toţi cei care au încălcat legea, inclusiv pe poliţiştii care nu au oferit ajutor colegului lor.

Poliţistul Alexandru Ţentiu i-a povestit premierului că, acum câteva zile, a fost solicitat de un cetăţean să intervină pentru a-i ajuta să scoată automobilul, blocat de către conducerea şi angajaţii salonului auto KIA, în faţa sediului companiei. Deoarece conducerea şi angajaţii companiei nu au dat curs solicitării ofiţerului, Alexandru Ţentiu a solicitat ajutorul colegilor săi de la Poliţia Rutieră. În loc să-l ajute, aceştia au ironizat pe seama lui. Imaginile au fost surprinse de către postul de televiziune TVC21.

„Aţi procedat legal, corect şi cu demnitate. Legea este lege şi toţi sunt obligaţi să o respecte, iar cei care o încalcă trebuie sancţionaţi. Acest caz demonstrează că în procesul de reformă a Poliţiei trebuie să acţionăm mai rapid pentru a oferi poliţistului condiţii adecvate de muncă", i-a spus Vlad Filat.

Premierul liberal-democrat nu a scos însă niciun cuvânt despre primarul PLDM de la Sângera, Valeriu Poiată, cel care a blocat primul automobilul tânărului şi care ar fi patronul afacerii.

Edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă, i-a cerut primarului de Sângera să-şi recunoască public greşelile şi să ceară pedepsă maximă pentru toate încălcările comise.

Reprezentanţii Direcţiei Arhitectură ne-au informat că parcarea în acel loc doar a automobilelor firmei respective este ilegală, căci ei nu deţin autorizaţie pentru acest lucru.

Fiind inspirat de acest caz, primarul a cerut ca toate parcarile ilegale din faţa oficiilor să fie lichidate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite