SCANDALOS Unul dintre presupuşii criminali moldoveni le-a oferit câte un automobil medaliaţilor cu bronz la olimpiadă. Aceştia le-au acceptat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karamalak, alături de deputatul liberal-democrat Nicolae Juravschi, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic
Karamalak, alături de deputatul liberal-democrat Nicolae Juravschi, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic

După ce premierul Vlad Filat le-a înmânat documentele pentru noile apartamente promise, medaliaţii olimpici Cristina Iovu şi Anatol Cîrîcu au primit ieri de la Fondul Internaţional de Ajutorare a Veteranilor şi Invalizilor de Sport (IFAVIS) automobilele de marca Chevrolet Aveo, promise în ajunul Olimpiadei, transmite agenţia oficială Moldpres.

Scandalos este că preşedintele şi sponsorul acestui fond este nimeni altul decât celebrul Grigorii Karmalak, zis Bulgaru, dat în urmărire de către autorităţile moldoveneşti. E adevărat că el nu a riscat să vină la Chişinău.

Potrivit Moldpres, cheile automobilelor, ce costă 7.900 de euro fiecare, au fost oferite de vicepreşedintele acestei structuri, Valerii Zabolotnîi. "Am promis şi ne respectăm cuvîntul dat", a subliniat el în alocuţiunea rostită. "Mulţumim pentru cadoul oferit", au remarcat în luările de cîvint performerii. Viceministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu a notat importanţa gestului făcut de IFAVIS. "Este un ajutor binevenit, apreciabil sub toate aspectele, acordat performerilor ce ne slăvesc ţara", a spus oficialul.

Printre cei prezenţi la festivitatea de premiere sponsorizată de organizaţia condusă de Karamalak s-au mai aflat fostul deputat liberal Vadim Vacarciuc, preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Lupte, Victor Peicov, etc.

Grigorii Karamalak a condus în anii '90 compania Boiana Grup, considerată a fi paravan pentru una dintre cele mai temute organizaţii criminale din Moldova. După câteva arestări în Moldova, acesta s-a refugiat la Moscova.

În prezent, Karamalak, conduce Fondul Internaţional de susţinere a veteranilor şi invalizilor sportului şi apare des în public alături de sportivi celebri din spaţiul postsovietic. Mai mult, sponsorizează întreceri sportive din Moldova, pentru care a primit mulţumiri şi de la autorităţile moldoveneşti. Organele de anchetă din Republica Moldova îl suspectează pe Karamalak de comiterea unei serii de crime grave, între care estorcare de fonduri, banditism, atacuri tâlhăreşti şi furturi în proporţii deosebit de mari.

Olimpicii moldoveni de la Londra au fost premiați azi, la Guvern. Vezi GALERIA FOTO!

Marat Safin, milionar în Rusia, infractor în Moldova

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite