Unire culturală la Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Blandiana s-a întâlnit ieri cu studenţii și profesorii de la Universitatea de Stat
Ana Blandiana s-a întâlnit ieri cu studenţii și profesorii de la Universitatea de Stat

Aniversarea a 94-a de la Unirea Basarabiei cu România va fi marcată astăzi la Chişinău printr-un şir de manifestări culturale.

Începând cu orele 11.00, la Biblioteca Naţională va avea loc expoziţia „Memoria ca formă de Jurstiţie". Pe cele 30 de panouri din holul principal al bibliotecii vor fi prezentate exponate de la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei „Sighet", mărturii ale anilor de teroare, precum şi fotografii păstrate de urmaşii victimelor. La Muzeul Naţional de Istorie, începând cu orele 12.00, vor avea loc dezbateri şi lansări de carte. Invitatul special al evenimentului este cunoscuta poetă din România Ana Blandiana. „Am vorbit deja cu profesori, elevi şi studenţi. Sperăm că sala va fi plină ca şi-n anii precedenţi", spune Ion Negrei, vicepreşedintele Asociaţiei Istoricilor din Republica Moldova.

Tot astăzi, la Muzeul de Istorie va fi lansată cartea „Şi cerul s-a umplut de sfinţi", ce cuprinde comunicările susţinute în cadrul colocviului internaţional „Martiriul în antichitatea creştină şi în secolul XX", desfăşurat la Sighet în iunie 2011. Ana Blandiana vine în ţara noastră împreună cu soţul său, scriitorul Romulus Rusan, la invitaţia Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu" de la Chişinău. Pe 25 martie, poeta a împlinit 70 de ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite