Un șofer de maxi-taxi din Ucraina a fost concediat pentru că asculta muzică rusească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Farion. Sursa: Lenta.ru
Irina Farion. Sursa: Lenta.ru

Un șofer de maxi-taxi din Lvov, Ucraina, a fost concediat pentru că a refuzat să deconecteze aparatul de radio în timp ce asculta o piesă rusească, potrivit agenției Lenta.ru.

Cea care i s-a împotrivit șoferului este Irina Farion, deputată în consiliul regional, dar și reprezentanta partidului naționalist „Svoboda".

„Am primit o scrisoare de la șeful direcției locale de transport, prin care am fost informată că această ființă (șoferul de maxi-taxi - n.r.) a fost concediată. Așa se va întâmpla cu fiecare care va neglija limba ucraineană", a declarat Irina Farion.

Incidentul dintre șoferul de maxi-taxi și deputată a avut loc la 11 iunie. Farion a povestit că, aflându-se în transportul public și auzind muzică rusească, i-a cerut șoferului să oprească radioul.

Deputata a făcut referire la o decizie a consiliului regional din 20 decembrie 2011, care îi obligă pe șoferi să nu asculte muzică în timp ce se află la volan pentru că asta „i-ar pune în pericol pe pasageri și le-ar crea un discomfort psihologic".

Șoferul a refuzat însă să se supună. Potrivit Irinei Farion, conducătorul auto ar fi spus că deciziile consiliului regional îi sunt indiferente.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite