Un nou protocol de colaborare în domeniul Educaţiei între Republica Moldova şi România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţi în domeniul educaţiei din Republica Moldova şi România elaborează proiectul noului Protocol de colaborare dintre ministerele de resort.

Din acest motiv, în zilele de 12 şi 13 martie, la Chişinău se află o delegație din România, reprezentînd, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ministerul Afacerilor Externe, şi Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Documentul final, urmează a fi semnat în luna aprilie 2012, la Bucureşti, de către miniştrii Educaţiei.

Semnarea documentului va asigura existenţa unui nou cadru normativ care va reglementa relaţiile moldo-române în sfera educaţiei, pentru următorii trei ani de studii.

În noua formulă a Protocolului se vor regăsi elemente precum: mobilitatea academică a cadrelor didactice şi a studenţilor, stagii de profesionalizare pentru masteranzi şi doctoranzi, schimbul de burse, efectuarea schimbului de experienţă în diverse domenii de activitate educaţională, proiecte investigaţionale comune, odihna de vară a copiilor şi alte aspecte ce ţin de domeniul educaţional, informează serviciul de presă al ministerului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite