Un milion de dolari. Acesta e preţul pe care îl vor plăti arabii pentru un metru pătrat în cea mai înaltă clădire din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De construcţia clădirii se va ocupa compania Bin Laden Group, proprietatea familiei saudite Bin Laden din cadrul căreia a făcut parte şi teroristul numărul unu al lumii

Compania Kingdom Holding Co., care aparţine familiei regale din Arabia Saudită a semnat marţi 2 august, prin intermediul subsidiarei Jeddah Economic Co contractul de construcţie a clădirii Mile-High Tower (turnul înalt de o milă), care va avea o mie de metri înălţime.

De realizarea proiectului se va ocupa compania Bin Laden Group, iar valoarea acestuia este de 4,6 miliarde de riali (circa 1,23 miliarde de dolari). Proiectul Mile-High Tower include hotelul Four Seasons, apartamente de lux şi oficii amplasate pe 500.000 metri pătraţi anunţă compania Kingdom Holding Co pe site-ul său. Preţul unui metru pătrat de spaţiu în acest edificiu va fi de aproximativ un milion de dolari.

Turnul va fi edificat în Jeddah, în apropierea aeroportului internaţional King Abdulaziz cu vedere la Marea Roşie.
În jurul celei mai înalte clădiri din lume va apărea un întreg oraş cu o suprafaţă de doi kilometri pătraţi, iar costul total al proiectului Kingdom City este estimat la 20 miliarde de dolari.

Compania Kingdom Holding Co este administrată de prinţul Alwaleed bin Talal, care deţine şi circa 95% din acţiuni. Prinţul este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume şi are o avere estimată la 19,6 miliarde de dolari, potrivit ultimului top Forbes.

Burj Khalifa din Dubai este cea mai înaltă clădire în acest moment cu 828 de metri înălţime şi ar putea fi detronată în câţiva ani de coloşi care vor depăşi 1000 de metri înălţime.
În afară de Mile High Tower, în Jeddah, Arabia Saudita, de 1600 de metri înălţime, se mai află la nivel de concept: Murjan Tower, în Bahrain, cu 1022 de metri înălţime, Burj Mubarak al-Kabir Mubarak Tower, din Kuweit, cu 1001 metri înălţime, şi Nakheel Tower, în Dubai, cu 1000 de metri înălţime.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite