Un grup de creştini cer convocarea unei comisii patriarhale ce ar evalua felul în care Mitropolitul Vladimir păstoreşte Biserica din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii cer convocarea unei comisii la Patriarhia Rusă
Tinerii cer convocarea unei comisii la Patriarhia Rusă

Tinerii creştin-ortodocşi îşi manifestă astfel nemulţumirea referitor la non-reacţia Mitropoliei Moldovei în cazul adoptării Legii cu privire la asigurarea egalităţii.

„Mitropolitul Vladimir demonstrează o atitudine mişelească şi trădătoare faţă de propria turma cuvântătoare", au declarat aceştia, în cadrul unei conferinţe de presă. Cei cinci studenţi, membri ai grupului de iniţiativă, spun că apelul lor din 25 mai a fost ignorat de către reprezentanţii Mitropoliei, iar nenumăratele încercări de a stabili un dialog nu au avut succes. Aceştia au prezentat cazul lui Alexei Popov, originar din Drochia, care protestează de cinci zile în faţa sediului Mitropoliei. „Când am venit, am primit răspuns că toţi sunt în concediu" a declarat bărbatul.

"Mitropolia s-a înţeles cu guvernarea"

„Aceasta tăcere demonstreaza fie trădare şi indiferenţă, fie o inţelegere a Mitropoliei cu guvernarea", spune Dorin Jamba. Tinerii cer convocarea de urgenţă a sinodului metropolitan pentru anatemizarea celor care „au legiferat sodomia" în Republica Moldova, ceea ce presupune pedepsirea lor de către Biserică, lipsirea de cele 7 sfinte taine şi interzicerea accesului în toate lacaşurile sfinte. Printre cei care urmează a fi daţi anatemei se număra preşedintele ţării Nicolae Timofti, premierul Vlad Filat, ministrul Justiţiei Oleg Efrim, preşedintele Curţii Constituţionale Alexandru Tanase, toţi membrii Guvernului care au înaintat legea în Parlament şi cei 53 de deputaţi care au votat-o.

În caz contrar, grupul de intiaţivă va solicita convocarea unei comisii patriarhale la Moscova, care ar evalua capacitatea sau incapacitatea Mitropolitului Vladimir de a pastori Biserica Ortodoxa din Moldova. Deomdata Mitropolia nu a comentat declaraţiile tinerilor ortodocşi.

Se clatină fotoliul Mitropolitului Moldovei

Preoţii protestează împotriva legii pe care preşedintele Nicolae Timofti a promulgat-o acum o oră

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite