Un cetăţean al Republicii Moldova a încercat să treacă peste graniţă o balotieră furată din Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat, cetăţean cu dublă cetăţenie, româno-moldoveană, care a încercat să scoată din România un utilaj agricol care figura furat din Marea Britanie.

Cu puţin timp înainte de miezul nopţii, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-Costeşti, pe sensul de ieşire din România, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean cu dublă cetăţenie româno-moldoveană. C. Zaharia , în vârstă de 51 de ani se afla la volanul unui autoturism marca Mercedes Vito, care transporta pe platformă o balotieră.

La controlul de frontieră s-a constatat că utilajul agricol nu are nici un document de înregistrare, cetăţeanul prezentând doar un contract de vânzare-cumpărare neînregistrat. Poliţiştii de frontieră au procedat la interogarea bazelor de date Interpol, rezultatul verificării fiind pozitiv. Biroul Naţional Interpol a comunicat că utilajul figurează furat din 2004 din Marea Britanie.

Procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni fiind competent în soluţionarea cauzei. Balotiera, evaluată la 6300 lei a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite