UPDATE Un avion de cursă Libia-Mărculești a aterizat la Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion din Libia a aterizat noaptea trecută pe aeroportul din Chişinău. Nava, de model IL-76 nu avea pasageri la bord, venită pentru a prelua o încărcătură militară conform unui contract încheiat între Ministerul Apărării al R. Moldova şi o companie letonă din oraşul Riga.

Destinația inițială a avionului era orașul libian Bengazi- orașul Mărculești, raionul Florești.

După o noapte petrecută pe aeroportul din Chișinău, nava a decolat în direcţia Mărculeşti, unde se află şi în prezent.

Reprezentantul Aeroportului Adriana Doruc a declarat că avionul a cerut permisiunea de a ateriza la Chișinău din motive de securitate. „Aeroportul din Mărculești nu este certificat spre a primi avioane pe timp de noapte, astfel că soluția era să staționeze pe aeroportul din Chişinău", a explicat Adriana Doruc.

„Potrivit contractului, Ministerul Apărării a comercializat companiei respective un lot de muniţii din dotarea Armatei Naţionale cu termenul de exploatare depăşit. Menţionăm că contractul încheiat între cele două părţi este perfect legal, iar lista activelor Armatei Naţionale propuse spre comercializare a fost aprobată prin Hotărîrea Parlamentului.

Totodată, subliniem că valoarea lotului de muniţii comercializat companiei letone nu poate fi divulgată, deoarece această informaţie este confidenţială şi respectă prevederile unui contract comercial", este explicația Ministrului Apărării.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite