Ucrainenii vor să revină la Cernobîl

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În 1986 circa 25.000 de oameni au fost uciși în urma exploziei radioactive
În 1986 circa 25.000 de oameni au fost uciși în urma exploziei radioactive

Câțiva ucraineni au scris o scrisoare premierului ţării cerându-i permisiunea să se întoarcă în oraşul natal- Cernobîl, unde în 1986 a avut loc cel mai grav accident nuclear.

Scrisoarea adresată premierului Mykola Azarov a fost semnată de 35 de persoane. Aceștia susțin însă că numărul solicitanților care vor să revină la Cernobâl este mult mai mare. „Am o casă în centrul Cernobîlului. Este proprietatea mea, iar problemele de sănătate mă privesc doar pe mine", susține pensionarul Mykola Havrylyuk citat de Ria Novosti. Deocamdată, solicitanții nu au primit niciun răspuns de la autorități.

Anul trecut, la împlinirea a 25 de ani de la cea mai mare catastrofă nucleară civilă din istoria omenirii, președintele ucrainean Victor Ianukovici a declarat că se lucrează la construirea unui nou sarcofag de beton pentru Reactorul 4, care va fi gata în 2015, iar Cernobîlul ar putea fi readus la viață. Și premierul ucrainean Mykola Azarov a precizat că există motive întemeiate pentru repopularea caselor abandonate, a orașelor și a zonelor rezidențiale afectate de calamitatea nucleară din 1986. 

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite