Ucigașii omului de afaceri turc omorât la Chișinău au fost prinși. Vezi VIDEO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au reţinut şase tineri bănuiţi că l-ar fi omorât acum câteva zile pe şeful Asociaţiei oamenilor de afaceri turci din România. Printre aceştia este şi fata care la 31 ianuarie a depistat cadavrul bărbatului într-un apartament din Chişinău, despre care poliţiştii spun că ar fi fost amanta victimei

Cei şase tineri, printre care şi două femei, au între 15 şi 25 de ani. Patru dintre ei au fost reţinuţi în satul Fântâniţa, raionul Drochia, după ce au încercat să se ascundă în raioanele Ialoveni, Ungheni şi Hânceşti. Cea de-a cincea persoană a fost prinsă în Ungheni.

Poliţia a reţinut-o şi pe tânăra de 20 de ani care, imediat după omor, a anunţat oamenii legii că a depistat cadavrul victimei de 62 de ani. Ea ar fi fost amanta lui Ismail Ismet Bayindir, preşedintele Asociaţiei oamenilor de afaceri turci din România, care avea un business în domeniul construcţiilor şi la Chişinău.

Din apartamentul cetățeanului turc găsit ieri fără suflare au fost furate mai multe bijuterii din aur

Potrivit Poliţiei, membrii grupării se pregăteau să părăsească ţara. „Trei dintre ei au fost anterior judecaţi pentru jafuri, furturi şi deţinere de droguri. Suspecţii se cunoşteau de mai mult timp. Doi şi-au ispăşit pedeapsa în acelaşi loc de detenţie", a precizat Ruslan Rusu, şef adjunct al Poliţiei Criminale, CGP.

În timpul percheziţiei, oamenii legii au depistat mai multe obiecte dispărute din apartamentul pe care victima îl închiria pe bulevardul Moscovei. Între altele, poliţiştii au găsit un pistol de model CZ, mai multe bijuterii din aur şi bani. Mai mult, în timpul reţinerii, unul dintre bănuiţi purta ceasul omului de afaceri.

„Bunurile au fost repartizate între făptaşi. Victima a încercat să opună rezistenţă cu ajutorul armei pe care o păstra legal, doar că, în timpul confruntărilor, pistolul a trecut în posesia suspecţilor", a mai spus Ruslan Rusu.

Cetățean turc, găsit mort într-un apartament din Chișinău. Poliția are un suspect

ARESTAŢI PREVENTIV

Potrivit poliţiştilor, tinerii ar fi ameninţat victima cu un pistol de model Baikal. Ei i-ar fi legat mâinile şi picioarele cu un cablu, i-ar fi astupat gura şi i-ar fi aplicat mai multe lovituri în regiunea capului. Medicii legişti presupun că moartea bărbatului a survenit după ce acesta a fost strangulat.

La sfârşitul săptămânii trecute, trei dintre bănuiţi s-au ales cu 30 de zile de arest preventiv. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, tinerii riscă de la 12 la 20 de ani de închisoare sau chiar pușcărie pe viață.

Ismet Ismail Bayindir s-a născut în oraşul Kiliș, Turcia. Acesta a fost asociat în cadrul mai multor companii înregistrate în România, printre care Balena Trading Bucureşti, Hidel Service, Podal Construct şi Alver Metal Trading.

VIDEO Click aici să vezi cum au fost prinși criminalii:

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite