UTA Găgăuzia: Toţi deputaţii Adunării Populare au fost aleşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri pentru Adunarea Populară
Alegeri pentru Adunarea Populară

Toţi cei 35 de deputaţi ai Adunării Populară din Găgăuzia sunt aleşi. Celor 13 deputaţi votaţi în primul tur de scrutin li s-au mai alăturat alţi 22, aleşi ieri.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Comrat, Svetlana Mironova, a declarat pentru Info-Prim Neo că peste 50 la sută dintre alegătorii cu drept de vot s-au prezentat duminică la urne. Turul doi de scrutin a avut loc fără încălcări semnificative. Preşedintele comisiei nu exclude că ulterior pot apărea careva sesizări. Însă acestea nu vor afecta rezultatul scrutinului.

În Adunarea Populară din Găgăuzia au fost aleşi 25 de deputaţi independenţi, şapte din partea Partidului Comuniştilor, doi de la Partidul Liberal Democrat şi unul candidat din partea Partidului Socialist.

Membrii Adunării Populare a Găgăuziei sunt aleşi pentru un mandat de patru ani. În cursa electorală s-au înscris 164 de candidaţi, pe circumscripţii. 84 de candidaţi au reprezintat anumite partide, cei mai mulţi au fost de la PCRM, iar 80 au participat în calitate de candidaţi independenţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite