UE, îngrijorată de manifestările de intoleranţă şi discriminare din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După reacţia de ieri a Organizaţiei Naţiunilor Unite în Moldova şi reprezentanţii Delegaţia Uniunii Europene în Moldova sunt îngrijoraţi de decizia Consiliului orășenesc din municipiul Bălţi, cu privire la „interzicerea [...] propagandei orientărilor sexuale netradiţionale", precum şi de deciziile similare luate în oraşul Anenii Noi şi satele Chetriș şi Hiliuţi în raionul Făleşti.

„Delegaţia UE este preocupată de aceste manifestări de intoleranţă şi discriminare care afectează nemijlocit minoritățile sexuale, în particular persoanele lesbiene, gay, bisexuale şi transgender (LGBT), precum şi, orice încercări de a limita drepturile universale ale omului pe o bază discriminatorie", se anunţă în comunicatul de presă emis de Delegaţia UE.

Reprezentanţii UE în Moldova susţin că deciziile menţionate constituie încălcări ale drepturilor omului şi discriminatorii față de persoanele LGBT, prin constrângerea libertăţii de exprimare și cea de asociere și întrunire. „Nu respectă standardele internaţionale privind drepturile omului, la care Republica Moldova s-a angajat, inclusiv prin aderarea la Consiliul Europei şi prin ratificarea Convenţiei Naţiunilor Unite privind drepturile civile şi politice", se mai menţionează în documentul informativ.

Astfel prin aceeaşi declaraţie, reprezentanţii UE în ţara noastră fac apel către autorităţi să asigure respectarea drepturilor omului și principiul nediscriminării, pe care sunt bazate drepturile omului aplicate în mod egal pentru fiecare persoană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite