Troleibuz pus pe roate „cu cântec“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La eveniment au fost prezenţi mai mulţi oficiali
La eveniment au fost prezenţi mai mulţi oficiali

Primul troleibuz asamblat la Chişinău, în colaborare cu firma „Belkomunmash" SA din Minsk, Belarus, va circula de mâine dimineaţă pe linia de troleibuz cu numărul 21. Procesul de asamblare al unităţii de transport a durat şapte zile.

„ Dacă anul trecut, la lansarea noilor troleibuze aduse din Belarus, spuneam că am 102 copii, astăzi am deja 107 şi până la sfârşitul anului sper să ajungem la 112 şi acesta e abia începutul", a declarat Dorin Chirtoacă.

Gheorghe Morgoci, director general al Regiei Transport Electric Chişinău, a afirmat că lansarea primului troleibuz asamblat în Moldova este o victorie obţinută, în pofida atacurilor raider suportate. ,,S-au petrecut lucrări de reconstrucţie a întregului proces de asamblare. Din acest motiv ne-am străduit să creăm condiţii de muncă la fel ca şi în Belarus. Mai avem de lucru, căci acum în Chişinău se realizează doar 15% din procesul asamblării unui troleibuz", a spus Morgoci.

Lansarea primului troleibuz asamblat la Chişinău a fost onorată şi de prezenţa maestrului Eugeniu Doga, care a spus că astăzi este o demonstrare vie că suntem capabili la lucruri mari. ,,Sunt sigur că Beethoven a scris muzică mult mai frumoasă, însă noi tot pe cea care ne slăveşte oraşul o ascultăm", a menţionat Eugen Doga.

Troleibuzele asamblate la Chişinău costă circa 135 de mii euro, cu 10 mii de euro mai puţin decât cele achiziţionate deja asamblate la uzina din Minsk.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite