Trei pătrimi din moldoveni sunt nemulţumiţi pe viaţa care o duc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei pătrimi din populaţia Republicii Moldova este nemulţumită de activitatea conducerii ţării în domeniile principale ale vieţii sociale: nivelul de trai (89%), salarii (88%), locul de muncă (88%, combaterea corupţiei (82%). Aceste date se conţin în Barometrul Opiniei Publice lansat astăzi de Institutul de Politici Publice.

69% din populaţia Republicii Moldova susține că lucrurile decurg în direcţie greşită. Ponderea persoanelor cu această părere a scăzut cu 15% faţă de studiul realizat în noiembrie 2011. Opinia direcţiei greşite este mai pronunţată în cazul populaţiei de altă naţionalitate decât cea moldovenească, precum şi în mediul locuitorilor din mediul urban.

Referindu-se la perspectivele pentru anul viitor ale economiei, ponderea persoanelor optimiste este de 28%. Alte 34% consideră că aceasta va rămâne neschimbată. 25% privesc cu suspiciune spre viitor, considerând că anul viitor vor trăi mai rău.

Oamenii mai spun că pentru îmbunătăţirea situaţiei trebuie să fie dezvoltată industria (38%), atragerea investiţiilor (28%), perfecţionarea legislaţiei (33%) şi combaterea criminalităţii (33%).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite